Kylmänaltistuksesta jääkylmään mielenrauhaan.
Mielenrauha ei ole armo, joka laskeutuu ihmisen mieleen sattumanvaraisesti. Sen eteen pitää tehdä työtä ja kun mieli rauhoittuu kaikki muuttuu. Työ on helpompi ja tehokkaampi, perheessä ei tarvitse tuhlata aikaa turhanpäiväiseen riitaan.
Mutta miten siihen päästään? Ei auta että hokee ”olen rauhallinen”, jotain on tehtävä päivittäin. Tehokkaimpia keinoja on käydä jääkylvyssä, avannossa tai kylmässä suihkussa. Yleensä tämä on jokaiselle niin vastenmielistä ettei tule tehtyä vaikka hyödyt ovatkin tiedossa.
Magnus selvittää askel askeleelta miten kylmänaltistuksen fysiologia toimii. Tästä on helppo päätellä miten siihen pitää valmistautua älykkäällä tavalla siten ettei vastenmielisyys pääse häiritsemään.
Luennon aikana tehdään Magnuksen hengitysharjoituksia jotta jokainen kuulija pystyy kokemaan poikkeavaa tajunnantilaa. Tämä on vasta tila josta itse kylmänaltistus alkaa. Kuulijoille jää positiivinen käsitys koko prosessista.
Magnuksella on kyky vangita kuulijoita ilolla ja kiinnostuksella. Tilaa häntä firmanne virkistys/koulutuspäiville.
Sopii erinomaisesti myös TYKY-päiville.
Hengitys, palautumisen avain
Hengitys tapahtuu, halusit tai et. Mutta millä tavalla voit valjastaa sen tietoisesti auttamaan sinut parempaan elämään? Tietoinen hengitys on vipuvarsi jolla saat kiinni sekä omasta fysiologiasta, psykologiasta ja ennen kaikkea palautumisesta.
Jos emme palaudu, romahdamme enemmin tai myöhemmin. Ei ole kysymys siitä jos romahdamme, vaan koska se tapahtuu. Meidän sisäinen säätely voi luisua asteittain pois raiteilta ja huomaamme vasta liian myöhään olevamme piipussa.
Tämän ennakoimiseksi voimme tehdä useita asioita joita kaikki liittyvät uneen, harjoitteluun ja ravintoon. Tämän lisäksi meillä on käytössämme kaikista nopeiten toimiva työkalu, tietoinen hengitys.
Luennolla Magnus selittää elävällä tavalla miten sisäinen säätelymme, autonominen hermosto, toimii ja millä tavalla hengitys vaikuttaa siihen.
Voiko hengitysharjoitukset vaikuttaa:
Nämä kysymykset, ja monet muut, saavat vastauksensa luennolla. Teemme myös helppoja hengitysharjoituksia, jotka osallistujat pystyvät toistamaan omassa elämässään aina tarpeen mukaan. Nämä harjoitukset ovat avain parempaan elämään.
Sopii erinomaisesti myös TYKY-päiville.
Hengityksestä resilienssiä, miten parannetaan henkinen iskunkestävyys
Ei tarvitse mennä vaikeaan tilanteeseen vahvistaakseen henkistä iskunkestävyyttä. Voimme myös harjoitella epämukavuuden kestävyyttä turvallisissa olosuhteissa. On olemassa fysiologinen vaste pelolle ja ahdistukselle ja sitä voimme parantaa omissa turvallisissa puitteissa.
Hapenpuute ei ole syy tunteelle mitä saadaan kun pidätetään hengitystä pitkään. Se on tunne mitä voidaan kuvata ”happinälkänä” vaikkei sillä ole mitään tekemistä hapen kanssa.
Toivottavasti resilienssi herättää enemmänkin kysymyksiä, Magnus tulee kattavalla kuvauksellaan antamaan eväitä miten voidaan omissa olosuhteissa voimistaa henkistä iskunkestävyyttä turvallisella tavalla. Luennon aikana tehdään demonstraatioita ahdistuksen fysiologiasta sekä tietenkin paljon harjoituksia. Kaikki luennon aikana tehdyt hengitysharjoitukset voidaan tehdä omissa oloissa tai kavereitten kesken.
Sopii erinomaisesti myös TYKY-päiville.
Tilaa uutiskirjeeni ja pysy ajantasalla tulevista kursseista ja tapahtumista.
We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.